Persbericht vandalen vernielen leeuw van Aerdt

VANDALEN VERNIELEN LEEUW VAN AERDT


In de nacht van zaterdag 11 september op zondag 12 september is het onlangs geplaatste beeldje de ‘Leeuw van Aerdt’ wederom van de sokkel getrokken. Dit ging gepaard met het nodige geweld, want het beeld was van versterkt kunststof met een pin erin en is afgebroken en meegenomen waarbij één pootje is achtergebleven. Ooggetuigen hebben gemeld dat het leeuwtje er nog stond om 23.00 uur en ook om 00.30 uur die nacht.


Dit was al de derde Leeuw die de sokkel sierde. De eerste twee bronzen exemplaren zijn zeer waarschijnlijk ontvreemd vanwege het materiaal. Maar in dit geval dachten wij, met een solide exemplaar van een materiaal dat op zich weinig waarde heeft, een duurzame oplossing te hebben gevonden. Dat is helaas weer niet het geval gebleken. Tegen zoveel, in ieder opzicht domme kracht, is weinig bestand.


Er is aangifte gedaan van vernieling. Wij roepen getuigen op zich te melden, dat kan via ons emailadres: info@dorpsraad-aerdt.nl Wij zullen alle meldingen vertrouwelijk en discreet behandelen.
Over de volgende nog te nemen stappen is nog geen besluit genomen. Een beeld als dit, geplaatst in de openbare ruimte, is gewoonweg niet te verzekeren. Er zijn mede daarom geen fondsen beschikbaar voor vervanging.
Wij hopen daarom dat een dader in de kraag gepakt wordt, die wij dan ook financieel aansprakelijk kunnen houden voor de schade.


Het bestuur van Dorpsraad Aerdt.

Dit vind je misschien ook leuk...