Dodenherdenking 2020

Op 4 mei herdenken we hen die voor onze vrijheid zijn gestorven. Net zoals zoveel vieringen, die als gevolg van het coronavirus niet plaats kunnen vinden, zal de dodenherdenking op 4 mei in Aerdt door het plaatselijke comité en medewerkers van de gemeente Zevenaar worden verzorgd.

De opzet van de herdenking dit jaar zal anders zijn dan u gewend bent. De herdenkingsplechtigheid in de kerk zal ontbreken en ook zullen wij niet in nauw contact met elkaar kunnen herdenken op de verschillende locaties. Het comité en de gemeente zullen zorgen dat kransen en bloemen, op een willekeurig moment, worden gelegd bij het oorlogsmonument en graven in Herwen en de graven op de begraafplaats in Aerdt. Ook worden vlaggen de gehele dag halfstok gehangen.

Inwoners en verenigingen hebben de mogelijkheid om vanaf 10.30 uur tot 19.00 uur een bloemetje te komen leggen. Uiteraard met inachtneming van de corona-maatregelen. Uit naam van de dorpsraad en dus alle leden leggen wij dit jaar een rouwstuk in Aerdt. Om 19.55 uur zullen de klokken luiden. Daarna volgt twee minuten stilte.

In 2019 en 2020 herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven.

Dit vind je misschien ook leuk...