Het was absoluut een moeilijk jaar, dat 2020. Een verslag van de secretaris.

De dorpsraad en de verenigingen in het dorpshuis hebben tot drie keer toe hun activiteiten moeten staken, als de zomervakantie ook nog meegeteld wordt. En dat viel niet mee. Het was voor iedereen steeds weer aanpassen, creatief zijn en achter de schermen doen wat wel mogelijk was. Ondanks twee keer een lockdown met sluiting van het dorpshuis hebben wij als dorpsraad zeker niet stil gezeten. We spraken af: alles wat we kunnen doen, doen we.

Uiteraard zijn er een aantal zaken op ‘on hold’ gezet vanwege Covid-19 zoals bijvoorbeeld eigen activiteiten van de dorpsraad: een orgelman uitnodigen naar het dorp te komen, organiseren van het vragenuurtje met de burgemeester, samen met de andere dorpsraden communiceren over onder andere: voortgang retentiegebied, aanschuiven bij gemeentevergaderingen over specifieke onderwerpen, een vinger aan de pols houden m.b.t. de woningbouw voor o.a. de jongeren op verschillende locaties. Ook de reanimatiecursus kon dit jaar helaas geen doorgang vinden.

Nu dan graag wat we wel hebben kunnen doen: ons uiterste best voor een nieuwe leeuw, die weer trots over ons dorp zal waken! En een informerende en ook gezellige dorpsraad nieuwsbrief die u voortaan elke maand in uw brievenbus kunt verwachten. Een welkomstmap voor nieuwe inwoners is gereed. De bostuin heeft verder vorm gekregen en er worden historische stukken uit Nova Zembla veilig gesteld. En er komen binnenkort nieuwe toestellen in speeltuintje Bleekveld.

Onze bestuursoverleggen hebben we zoveel als mogelijk door laten gaan, bij iemand thuis, met afwisseling van personen en verder bellen, appen, mailen of even buiten afspreken. Wij hopen dat we komend jaar onze maandelijkse overleg weer openbaar kunnen maken en u kunnen uitnodigen in het dorpshuis.

Al met al goed bezig, maar vanaf 31 maart 2021 zoeken wij dringend een nieuwe voorzitter. De huidige voorzitter kiest ervoor om na zes jaar af te treden en zich niet opnieuw verkiesbaar te stellen voor de laatste drie jaar (na negen jaar is aftreden verplicht). Er is inmiddels gestart met de overdracht van de werkzaamheden. Wie denkt dat zij/hij ons kan ondersteunen en een niet-politiek bevlogen, creatieve en als het nodig is, doortastende voorzitter kan zijn? Gesteund door een bestuur met passie, kennis en veel eigen initiatief? Tijdens een gesprek geven wij graag alle informatie over deze wellicht in uw ogen, ‘moeilijke functie’ die echter in de praktijk reuze mee valt.

Dit vind je misschien ook leuk...