Een nieuwe leeuw van Aerdt

Eindelijk was het dan zover. Op vrijdag 9 april om 11.20 uur, om exact te zijn, kwam het 3D-printbedrijf Hulotech het nieuwe leeuwtje van Aerdt brengen! Zorgvuldig verpakt, met uiterste voorzichtigheid vervoerd, helemaal uit Stadskanaal.

Onder het toeziend oog van het dorpsraadbestuur, een aantal andere uitgenodigde leeuwen van Aerdt en een kan hete koffie werd het diertje op de sokkel geplaatst. I.v.m. Corona was afstand houden gewenst en daarom waren we ook met een klein groepje. Terwijl de leeuw werd vastgemaakt op de sokkel begon plots de zon te schijnen. Wat een goede timing!

De vlag van Aerdt, die vele weken eerder al gehesen was, wapperde in de zachte wind en zo werd de plaatsing een echt ceremonieel moment. Daarna natuurlijk op de foto, een herinnering maken, dat hoort erbij. Het zal u zeker opvallen dat de nieuwe leeuw ietwat andere afmetingen heeft, van ander materiaal is gemaakt en daardoor een wat ander uiterlijk heeft gekregen dan de vorige leeuw. Maar hier is heel bewust voor gekozen na zeer lang beraad, want ik kan u verzekeren dat alle mogelijke materialen de revue gepasseerd zijn. Maar het is uiteindelijk een prachtig kunstwerkje geworden!

Dit vind je misschien ook leuk...