Zorg voor elkaar

Agenda

Laden… Laden…

 

De groep ‘Zorg voor elkaar’, welke bestaat uit enkele enthousiaste inwoners, organiseert wekelijks activiteiten in het dorpshuis. Zij bedenken allerlei sociale activiteiten en uitjes.

Kinderactiviteiten zoals een voorleesmiddag en knutselen staan regelmatig op de agenda. Bij lekker weer gaan we naar buiten, de Jeu des Boules baan op. 20160512_120741De werkgroep maakt elke donderdag de serre van het dorpshuis gezellig door bloeiende planten (die staan er de hele week) en gezellige fleurige kleedjes op de tafels en ook op het biljart te plaatsen. Er is een gesloten boekenkastje dat elke donderdag opengeklapt wordt en waarin boeken, spelletjes en allerlei zaken die voor de donderdag nodig zijn, worden opgeborgen. Men kan er dus romans en kinderboeken lezen, historische boeken over de omgeving inzien, handwerkbladen raadplegen en mandala’s kleuren. Boeken kan men ook meenemen om thuis te lezen. Spelletjes worden gedaan en er is een poosje een zeer actieve sokkenbreigroep geweest. Men wordt zo nodig opgehaald en weer thuisgebracht. Op deze manier proberen we eenzaamheid te voorkomen en samen een bijdrage te leveren aan het sociaal samenzijn in Aerdt.

Wat deed Zoor voor elkaar in 2017?

Wat deed Zorg voor elkaar in 2016?

In 2015 is een activiteitenlijst gemaakt die in het gehele dorp is rondgebracht en weer opgehaald. Hierop kon men aankruisen waarin men geïnteresseerd was. De activiteiten op deze lijst worden tussendoor ondernomen.

Met kerstmis 2015 hebben we het plaatsen van de kerstboom op het terras, door de kerstboomgroep, aangegrepen om daarvan een gezellige kerstactiviteit te maken. De kinderen uit het dorp hadden op school wensen gemaakt die ze in de kerstboom mochten hangen. Daarna konden ze in het dorpshuis kerstversierselen maken. Ook was er aandacht voor het onverwacht overlijden van een dorpshuisbestuurder en een ook altijd actieve mede-inwoner. Er werd een mooie tekening, waarop men achterop zijn naam kon plaatsen, in de kerstboom gehangen en 1 minuut stilte gehouden. Buiten konden de kinderen daarna onder toezicht een marsmallow of brooddeeg boven een vuurtje roosteren. 20160512_115735De werkgroep heeft heerlijke poffertjes gebakken. Een inwoner liet een muzikale oproep voor het kerstfeest door het dorp galmen met zijn zelfgemaakte prachtige midwinterhoorn. Dit gaf extra sfeer aan het kerstgebeuren! De opkomst was boven verwachting hoog. De sfeer was goed, lekker ongedwongen. Deze activiteit willen we elk jaar terug laten komen.

Er is vanuit de activiteitenlijst ook een schilderclubje ontstaan dat vanaf januari tijdens onze donderdagmiddagen op zolder een ruimte heeft waar geschilderd wordt. Zij genieten daar zichtbaar van. Deze activiteit willen we graag uitgebreid zien. Op diezelfde donderdagmiddagen komt een groepje jongens na schooltijd naar het dorpshuis gerend om met elkaar te darten. Zij krijgen wat te drinken en eventueel wat lekkers of fruit en gaan dan enthousiast aan de slag. Vaak worden zij vergezeld door een paar meisjes uit de klas die hen met een spandoek aanvuren of andere grappige beloningen bedenken (bijvoorbeeld jongensnagels lakken!). Ook zijn we met een groepje naar de Heemkundekring geweest. Men vond dit zeer interessant en informatief. Voor herhaling vatbaar.

 

Het initiatief is in 2014 ontstaan en heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen.
Jong en oud komen weer bij elkaar in Aerdt. De dorpsraad is erg tevreden en dankbaar voor de inzet van de werkgroep en vertrouwt erop dat dit goede voorbeeld meer inwoners aanzet te volgen. Samen zorgen we voor een leefbaar dorp.