Tijd voor aanpak en veiligheid Aerdtsedijk

De Aerdtsedijk is een belangrijke verbindingsroute van en naar ons dorp. Behalve dat u en ik hier veel gebruik van maken, is het voor velen van ons een doorgangsweg naar onze buren. Ook voor wandelaars en toeristen een belangrijke route en voor vanaf aankomende zomer veel belangrijker: Onze kinderen. We houden ons hart vast.

U zult als geen ander weten hoe hard hier soms gereden wordt en dat het gros van de verkeersdeelnemers het niet al te nauw neemt met de snelheidslimiet die hier geldt van 30 km/uur. Daar waar passeren moeizaam gaat worden de bermen stuk gereden en vormen daardoor een gevaar voor fietsers en wandelaars. Anders zijn het, ook op het stuk 60 km/u vanuit Herwen, wel de hardrijders die voetgangers en fietsers de berm in jagen en zich niet bewust zijn van de overlast en het gevaar dat zij vormen voor aanwonenden en (kwetsbare) medeweggebruikers.

Wij willen dat de gemeente werk maakt van de verkeersveiligheid!
Inmiddels zijn wij als dorpsraad de gesprekken aangegaan wat betreft de veiligheid op en rondom de Aerdtsedijk, voornamelijk met de toekomstige hierover schoolgaande kinderen in het achterhoofd. We hebben in de tussentijd enkele ouders bereid gevonden om over de routestructuren en veiligheid na te denken zodra hier concrete acties uit voortkomen, maar hopen ook uw aansluiting hierin te vinden als inwoners van Aerdt en gebruiker van deze dijk. Laat ons weten wat voor u de meest opvallende gedragingen zijn. In contact met de gebiedsagent zijn er afspraken gemaakt en zal er gekeken worden naar gepaste handhaving.

De dorpsraad zit niet stil. 19 april aanstaande hopen wij een vruchtbaar gesprek met de verantwoordelijk wethouder te voeren, met hierop volgend zo snel mogelijk passende maatregelen.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven