Speelruimte Waaijakkers – THEMA avond

Zoals inmiddels bekend middels de verschillende berichtjes wordt er al enige tijd gekeken naar de mogelijkheden en wensen rondom de huidige speeltuinvoorzieningen in Aerdt.

Huidige situatie
Nieuwe speelruimte Waaijakkers
Thema avond
Uw mening geven

 

Huidige situatie

Gekeken naar gebruik, leeftijdsgroep en wensen van ouders en aanwonenden is allereerst besloten dat er niets hoeft te veranderen aan de huidige voorzieningen op de Bleekveld en de hoek Van Hugenpoth straat. Het aanbod van toestellen is op beide plekken voldoende en het onderhoud van de toestellen is goed genoeg. Er is één opmerking, en dat is dat er voor kinderen van 9 jaar of ouder weinig aan te beleven is. De bestaande speeltuintjes zijn voornamelijk ingericht voor de kleinere kinderen. Op het schoolplein zijn meer verschillende toestellen te vinden.

DSC_1505Op de Bleekveld en Van Hugenpoth is een enkel toestel dat wat aandacht nodig heeft, maar praktisch in orde en veilig. De staat ervan wordt in de gaten gehouden en mocht er een probleem zijn zal vlot actie ondernomen worden. U kunt hieraan bijdragen door alert te blijven en ons op de hoogte te stellen wanneer dat nodig is. Bijvoorbeeld zoals vorig jaar, toen de oren van de olifant op de speeltuin aan de Bleekveld vernield waren. Tevens worden alle toestellen elk jaar door de gemeente – via een keurmerkinstituut – gecontroleerd op veiligheid. In 2015 zijn ook nieuwe afspraken gemaakt met de gemeente over klein en groot onderhoud aan deze toestellen en de onderlinge verantwoordelijkheden.

Lees dit artikel als je hierover meer wilt weten

 

Nieuwe speelruimte Waaijakkers

Na de realisatie van nieuwe huizen aan de Waaijakkers zijn er in die omgeving enkele dingen veranderd, zoals het verdwijnen van het trapveldje. Toentertijd besloten omdat er te weinig gebruik van werd gemaakt. De toenmalige goals zijn verhuisd naar het sportveld. Er is een omheind veld gekomen, dat in de loop van de jaren in gebruik is genomen als hondenveld. De meningen hierover zijn verdeeld en er worden wensen uitgesproken die elkaar tegenstaan. Aan deze uiteenlopende wensen willen wij gehoor geven, echter moest gekeken worden hoe dit in de huidige voorzieningen in te passen is.

DSC_1502Inmiddels is de groenvooziening eromheen volwassen geworden en is er een mooi hooiveld ontstaan. Dit zou mogelijkheden bieden om beide voorzieningen naast elkaar te realiseren. Ook is de wadi goed ingewaterd en staat hier in het natte seizoen een laagje water. Een heerlijke, natuurlijke plek om te wandelen en spelen. En voldoende ruimte om hier meer van te maken! Het betreft echter openbare ruimte, waarop we niet zomaar vanalles kunnen plaatsen.

Afgelopen zomer is met de gemeente gesproken om (gemeentebreed) een nieuwe impuls te geven aan speelruimtes. Deze kans laten we niet aan ons voorbij gaan. Het biedt namelijk mogelijkheid om de diverse wensen in vervulling te laten gaan.

Thema avond – donderdag 6 oktober aanstaande

Daarvoor hebben we uw betrokkenheid nodig!
Er liggen concept plannen klaar die we graag aan u presenteren. U als aanwonende, ouder en inwoner van Aerdt zal inspraak hebben. U zit vast vol ideeën. We bundelen de suggesties, opmerkingen en bezwaren van die avond zodat er een definitief plan kan worden gemaakt. Alle aanwonenden hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen. U bent er toch ook bij?

Locatie: dorpshuis, in het voorhuis
Aanvang: 20:00 uur

We beginnen met een welkom en de presenatie van de plannen
Daarna gaan we met elkaar in gesprek en kunnen vragen worden gesteld
Omstreeks 21:00 uur bundelen we de opmerkingen, suggesties en bezwaren tot één gezamenlijke reactie en ronden we af. We kunnen nog wat vertellen over het convenant en de keuringsrapporten van de bestaande speeltuinen liggen ter inzage. Verder vragen we die avond of er vrijwilligers zijn die zich beschikbaar willen stellen voor hand-en-spandiensten de speeltuinen.

 

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven