Werving nieuwe leden

In januari 2019 hadden we 215 leden in onze administratie. Van de 322 adressen die Aerdt telt, is dit een mooi aantal. Maar het kan altijd meer. Een lidmaatschap van de dorpsraad betekent een kleine bijdrage van € 4 per jaar waar wij mooie projecten van kunnen steunen. Daarnaast zorg je voor het voortbestaan van de vereniging an sich, die er is om de leefbaarheid van Aerdt te behouden en bevorderen. Door eens in de zoveel jaar een gooi te doen op het binnenhalen van subsidies, steunen we vervolgens ook weer de andere verenigingen.

Een deels politieke maar vooral sociale inzet die de bestuursleden wekelijks bezighoudt. Door gesprekken te voeren met gemeente, projectontwikkelaars, natuurorganisaties, woningbouwcooperaties, zorginstellingen en andere dorpsraden zetten we Aerdt op de agenda. We zorgen voor goede afspraken met betrekking tot speeltuinen en groenstroken, voorzieningen en handhaving maar voeren ook gesprekken over verkeersveiligheid, de energietransitie en wat dat voor onze fysieke omgeving betekent en de bereikbaarheid van ons dorp zoals toegangswegen, openbaar vervoer, etc.

Omdat het ledenaantal elk jaar weer terugloopt gaan wij aankomende periode ons uiterste best doen om nieuwe leden te werven. We doen dit bij bestaande adressen maar we verwelkomen ook nieuwe inwoners en zullen ook hen vragen om ons te ondersteunen.

Tijdens onze jaarlijkse ledenvergadering, die in maart 2020 weer zal worden gehouden, kunnen wij u hopelijk het nieuws brengen dat we het ledenaantal hebben weten te verhogen.