Leefbaarheid door AED’s

Het is alweer 12 jaar geleden dar de dorpsraad van Aerdt in samenwerking met verschillende partijen en verenigingen een drietal AED’s heeft aangeschaft. De AED van sportpark Toon van Uden, de AED van het dorpshuis en de AED van camping De Rijnstrangen zijn sindsdien openbaar bereikbaar en bieden extra overlevingskansen aan gasten en inwoners in geval van nood. Een veilig gevoel. Sinds deze AED’s beschikbaar zijn, organiseert de dorpsraad ook elk jaar een Reanimatiecursus voor haar inwoners om zo kennis en kunde binnen de kern op peil te houden. Een enkeling is geregistreerd burgerhulpverlener en wordt daadwerkelijk opgeroepen voor hulp bij nood.

Na zoveel jaar verouderen de AED’s echter en werd het in 2019 hoog tijd om ze te vervangen. Inmiddels hebben we weer drie gloednieuwe geavanceerde AED’s hangen.

Om deze AED’s in de smiezen te houden is het beheer in handen van vrijwilligers via de dorpsraad. Een drietal enthousiastelingen controleer ca om de 6 maanden de status van de apparaten en vervangt waar nodig onderdelen. Wil jij meehelpen of bijdragen aan dit project? Laat het ons dan weten!

 

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven