Leefbaarheid door AED’s

Het is alweer 11 jaar geleden dar de dorpsraad van Aerdt in samenwerking met verschillende partijen en verenigingen een drietal AED’s heeft aangeschaft. De AED van sportpark Toon van Uden, de AED van het dorpshuis en de AED van camping De Rijnstrangen zijn sindsdien openbaar bereikbaar en bieden extra overlevingskansen aan gasten en inwoners in geval van nood. Een veilig gevoel. Sinds deze AED’s beschikbaar zijn, organiseert de dorpsraad ook elk jaar een Reanimatiecursus voor haar inwoners om zo kennis en kunde binnen de kern op peil te houden. Een enkeling is geregistreerd burgerhulpverlener en wordt daadwerkelijk opgeroepen voor hulp bij nood.

Na zoveel jaar verouderen de AED’s echter en wordt het hoog tijd om ze te vervangen. De dorpsraad maakt zich daar in het najaar 2019 hard voor, en met een beetje geluk hebben we binnen korte termijn op al deze plekken weer nieuwe betrouwbare AED’s hangen.

Om deze AED’s in de smiezen te houden is het beheer in handen van vrijwilligers via de dorpsraad. Een drietal enthousiastelingen controleer ca om de 6 maanden de status van de apparaten en vervangt waar nodig onderdelen. Wil jij meehelpen of bijdragen aan dit project? Laat het ons dan weten!