Insectenhotel geopend in Aerdt

Aerdt – Afgelopen vrijdag werd bij Fruitkwekerij De Drie Dorpenpolder van teler Bert van Schip een heus insectenhotel geopend. Een initiatief van de dorpsraad na het verkrijgen van een landschapssubsidie van Stichting Landschap Rijnwaarden. Samen met de Aerdtse en Herwense schoolkinderen groep 7/8 van basisschool Sprankel werd het insectenhotel afgemaakt en geopend.

Lokaal hoveniersbedrijf Van Schip heeft de handen uit te mouwen gestoken en het insectenhotel gebouwd. Met een stevig basis, een bakstenen karkas en een dakpannen dak is een toekomstbestendig hotel van formaat gerealiseerd.

Door een insectenhotel te plaatsen worden o.a. de solitaire bij, de roofwesp, de gaasvlieg, het lieveheersbeestje en zelfs vlinders onderdak geboden. De aanwezigheid van deze insecten helpt niet alleen bij de bestuiving van de fruitbomen met kersen en appels, maar zorgt ook voor natuurlijke vijanden in de boomgaard tegen ander schadelijk gedierte. Bij de activiteit werd onder het genot van een appel en een vers appelsapje van de tap door Carin Holtslag meer verteld over het nut en de noodzaak van insecten. Zij is actief voor de NME en weet de kinderen te boeien met meegebrachte spulletjes.

Om het geheel af te maken zal er later een informatiebordje worden ontworpen voor plaatsing bij het insectenhotel, zodat passanten en bezoekers aan het fruitbedrijf hierover meer kunnen lezen.

 

Persbericht Gemeentenieuws editie Liemers en Zevenaar Post.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven