Medicijnafhaaldienst Aerdt

Medicijnen afhalen bij Dorpshuis in Aerdt

medicijnenNiet meer wachten in de apotheek, niet meer door de koude, uw geneesmiddelen afhalen wanneer het u het beste uitkomt en ook nog eens bij u in de buurt? Het is ook mogelijk om uw geneesmiddelen af te halen bij de medicijnafhaaldienst in het dorpshuis.

De medicijnafhaaldienst bestaat al sinds 2008 en wordt mogelijk gemaakt door de Ver. Dorpsraad Aerdt in samenwerking met apotheken Herwen en Pannerden. De dienst is met name bedoeld voor oudere inwoners van het dorp. Dit omdat het voor met name senioren een belasting is deze medicijnen op te halen.

De voordelen van de medicijnafhaaldienst:

√ Geneesmiddelen afhalen buiten apotheek openingstijden om
√ U hoeft niet naar Herwen of Pannerden voor uw geneesmiddelen
√ Geen wachttijden bij de apotheek

Deelname aan deze dienst is gratis en iedere (senior) inwoner van Aerdt kan er gebruik van maken.

Hoe werkt dat dan?

Maximaal twee leden van het bestuur zijn verantwoordelijk voor het afhalen en aanbieden van de medicijnen. Dit doen zij in overleg met de apotheken en hierover zijn strikte afspraken gemaakt. U ziet dus vrijwel altijd dezelfde persoon bij het ophalen van uw medicijnen.

Stap 1 – Aanmelden bij uw apotheek
U meldt bij uw apotheek dat u gebruik wilt maken van de medicijnafhaaldienst.

Stap 2 – Vastleggen afspraken
Het dorpsraadslid neemt binnen een week contact met u op om uw aanmelding te bevestigen en de werkwijze met u door te nemen. Mogelijk wilt u met uw apotheek nog aanvullende afspraken maken.

Stap 3 – Aanvragen en ophalen recepten
U vraagt uw herhaalrecept aan zoals u gewend bent. De apotheek maakt uw bestelling klaar en op vrijdagmiddag wordt de bestellingen opgehaald door het dorpsraadslid. Vervolgens kunt u zelf of een familielid deze op vrijdagavond tussen 18:30 uur en 19:00 uur ophalen bij het dorpshuis in Aerdt.

 


Antwoorden op veel gestelde vragen

Kan iedereen zich aanmelden voor deze dienst?
Ja, mits u inwoner bent van Aerdt. Om gebruik te kunnen maken van deze dienst, meldt u dit bij uw huidige apotheek. In Nederland kunt u zelf kiezen bij welke apotheek u uw geneesmiddelen haalt. U hoeft hiervoor geen toestemming van uw zorgverzekeraar of (huis)arts te hebben.

Is het toegestaan dat een familielid deze medicijnen komt ophalen?
Ja, indien zij bij ons bekend zijn. Met een telefoontje naar het dorpsraadslid (tel. 794525) kunt u toestemming geven. Wij noteren de naam en vragen het familielid zich te legitimeren bij het ophalen.

Moet ik contant afrekenen bij het afhaalpunt?
De apotheken hebben contracten met diverse zorgverzekeraars. De kosten van de geneesmiddelen worden direct naar uw verzekering gestuurd (let op; er worden steeds minder medicijnen vergoed!). Indien u moet betalen voor uw geneesmiddelen ontvangt u een factuur van de apotheek zelf. U kunt deze vervolgens overmaken naar het rekeningnummer van de apotheek.

Kunnen al mijn geneesmiddelen worden afgehaald bij het afhaalpunt?
De meeste geneesmiddelen kunt u afhalen bij het afhaalpunt. De medicijnen die de dienst voor u ophaalt bij de apotheek, zijn voornamelijk herhaalrecepten. Uitgezonderd zijn bijvoorbeeld geneesmiddelen die koel bewaard moeten worden en medicijnen die met spoed zijn aangevraagd. Deze moet u binnen reguliere openingstijden zelf ophalen bij uw apotheek.

Hoe gaat de medicijnafhaaldienst om met mijn persoonlijke gegevens?
Uw naam en adresgegevens worden geregistreerd door het dorpsraadslid op een formulier. U tekent deze bij het afhalen. Zij bewaren deze formulieren centraal, om later waar nodig verantwoording af te kunnen leggen aan de apotheek. De medicijnafhaaldienst weet niet welke medicijnen u gebruikt of waarvoor u ze gebruikt, gezien de apotheek de medicijnen netjes en afgesloten verpakt. Uw gegevens worden niet gedeeld.

Beantwoordt de medicijnafhaaldienst mijn vragen over het medicijngebruik of mijn gesteldheid?
Nee, zij kunen dit niet. Zij weten niet waarvoor en welke medicijnen u gebruikt en zijn niet medisch geschoold. Vragen over uw medicijngebruik en aanverwante vragen of spoedzaken stelt u bij uw huisarts en/of apotheek.

Mvg, Elvira Zervos-Walhof


Praktijkinformatie

Apotheek en huisartsenpraktijk Herwen
Keurbeek 46a
6914 AH Herwen
tel.: 0316 247377
fax: 0316 246173

24/7 Receptenlijn: 0316 249293 (voor spoed, kies 1)
Apotheek: 0316-246892
Website: https://huisartskoop.praktijkinfo.nl
Apotheek en huisartsenpraktijk Pannerden
Schoolstraat 23
6911 AX Pannerden
tel.: 0316 371515
fax: 0316 371182

24/7 Receptenlijn: 0316 371942
Spoed: 0316 372072
Website: https://huisartsenpraktijkpannerden.praktijkinfo.nl

 

Huisartsenpost: 0900 1598
De huisartsenpost in Zevenaar is ’s nachts gesloten! Vanaf 23.00 uur tot 08.00 uur is deze gesloten. Voor spoed kunt u in die uren terecht bij huisartsenpost Velp. De dienstapotheek in Zevenaar is sinds 2014 definitief gesloten. Voor spoedrecepten kunt u naar de locatie in Velp: tel. 088-0055242.

Dienstapotheek Ziekenhuis Velp (ingang via huisartsenpost)
Pres. Kennedylaan 100, 6883 AZ Velp

Houdt u er rekening mee dat er in de weekenden andere tarieven worden berekend!