Buurtactie met verkeersquiz

Elke verkeersdeelnemer ervaart wel eens een onveilige situatie als gevolg van de weginrichting of het verkeersgedrag van anderen. Natuurlijk is een goede weginrichting heel belangrijk, maar dit is vaak niet voldoende. Het zit uiteindelijk in de mensen die te snel rijden, vaak je eigen buurtgenoten. In 95% van de verkeersongevallen is menselijk gedrag de oorzaak en daarin ligt een groot deel van de oplossing. Wij geloven erin dat als je hierop op een fijne manier wordt gewezen door je eigen buurtgenoten, dit veel meer effect heeft. Veilig Verkeer Nederland heeft daarom Buurtactiepakketten ontwikkeld waarmee verenigingen, buurten en dorpsraden aan de slag kunnen om de veiligheid in 30-km zones te verbeteren.

Het voorjaar is een goed moment om samen met de kinderen en omwonenden een actie te organiseren rondom de verkeersveiligheid in Aerdt. Aankomende zaterdag 29 april om 13:00 uur zullen we in samenwerking met de politie een buurtactie organiseren.

Met deze actie laten we zien dat we blijvend werken aan een verkeersveilige woonomgeving. De actie is gericht op bewustwording van gedrag op de dijk en binnen de dorpskern, creëren van (mede-) verantwoordelijkheid voor de leefbaarheid in het dorp en verkrijgen van draagvlak voor veranderingen die leiden tot het oplossen van de problemen. Voor 100 huishoudens is actiemateriaal beschikbaar. Deze materialen zijn bij omwonenden van verschillende knelpunten uitgedeeld en zijn bij de Aerdtse Leeuw op te halen tijdens de buurtactie. Met de verkeersquiz kun je ook nog eens een prijsje winnen!

Download de verkeersquiz

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven