Ambassadeurs gezocht glasvezel

Glasvezel buitenaf wil direct na de zomer starten met het voorbereiden voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de Regio Arnhem-Nijmegen. Zij hebben veel ervaring met de aanleg en hebben inmiddels in meer dan 30 gebieden in met name Gelderland, Overijssel, Utrecht, Brabant en Limburg de vraagbundeling afgerond. Het gaat dan om meer dan 100.000 aansluitingen die gerealiseerd zijn of in voorbereiding zijn voor aanleg.

Op www.glasvezelbuitenaf.nl kunt u informatie vinden over de organisatie en een aantal projecten die lopen of bijna zijn afgerond.

Gemeente Zevenaar

Het projectgebied dat het eerst van start gaat omvat het buitengebied in de gemeenten Zevenaar, Duiven, Westervoort, Rheden, Arnhem, Lingewaard en Overbetuwe. Daarnaast sluit het gebied Druten, Wijchen, Beuningen, Heumen, Nijmegen, Berg en Dal en Mook en Middelaar direct aan.

De planning is om in de zomer de voorbereidingen te doen en direct na de zomer (begin september) te starten met een brede informatievoorziening aan de bewoners en bedrijven in het buitengebied. Als er voldoende belangstelling is d.w.z. meer dan 50 %, gaat de aanleg ook kort daarna van start.

Ambassadeurs gezocht

Glasvezel buitenaf doet zijn uiterste best om een goede informatievoorziening te regelen, maar de gebiedskennis van bewoners zelf is van groot belang gebleken in de ruim 30 projecten die al gedraaid hebben. Daarom zijn er ook de eerste contacten gelegd met sleutelfiguren in het gebied die willen meehelpen om een lokaal ambassadeursnetwerk van Glasvezel buitenaf te realiseren.

Ambassadeurs zijn meestal mensen die zelf veel belang hebben dat er glasvezel komt in het gebied. Maar zij kennen ook veel mensen in de buurt, vereniging of familiekring. Zij krijgen van glasvezel buitenaf extra informatie om bewoners en bedrijven goed te kunnen informeren, vragen te kunnen beantwoorden en te ondersteunen bij het afsluiten van een contract. Hoe men de rol in wil vullen is ook aan de ambassadeur zelf. Men kan bezoekjes afleggen, een app groep maken, een lokale informatiebijeenkomst beleggen. Zij worden goed geinformeerd en kunnen een beroep doen op Glasvezel Buitenaf voor ondersteuning.

Om een goed netwerk op te bouwen proberen we samen met al aanwezige ambassadeurs en sleutelfiguren ongeveer één ambassadeur per 50-75 potentiele aansluitingen te werven.

Heeft u belangstelling om ambassadeur te worden of heeft u nog vragen? 

Kwartiermaker Leo Scharrenborg is te bereiken via
E-mail: l.scharenborg@glasvezelbuitenaf.nl of Telefonisch: 06 5367 7107.

Op woensdag 15 augustus organiseert Dorpsraad Aerdt samen met Glasvezel Buitenaf de eerste ambassadeursbijeenkomst, een avond ter kennismaking en informatieverstrekking, in het dorpshuis van Aerdt. 

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven