Afronding verkeersveiligheid Aerdtsedijk

Nverkeersbord-rvv-l303u de start van het schooljaar spoedig nadert, zijn we opgetogen te mogen melden dat afronding van werkzaamheden rondom de verkeersveiligheids op de Aerdtsedijk in zicht komt. Hierin wordt ook de ruimte rondom de voormalige school meegenomen.

Bebording rondom de school
Direct na de sluiting van het schooljaar en ook de definitieve sluiting van basisschool De Driehoek, zijn de ter hoogte van de school staande borden met de aanduiding ‘Minder snel bij onze school’ verwijderd. De schoolzone zoals dit heet bestaat namelijk niet meer.

We krijgen daar wel borden voor terug die geëigend zijn op de situatie aldaar, zoals spelende en oRijnwaarden-schoolrouteverstekende kinderen in ons dorpshart (‘Let op onze kinderen’ RVV bord L303). Deze zullen in de loop van de komende weken worden geplaatst.

Bebording, wegbelijning en bermen Aerdtsedijk
Het heeft enige vertraging opgelopen door het natte weer van de afgelopen maand juli maar de wegbelijning op de Aerdtsedijk is begin augustus aangebracht. Op de Aerdtsedijk worden in week 33 de bermen aangepakt. Indien de werkzaamheden zijn afgerond zullen er vlak na het kruispunt met de Schoolstraat en aan de zijde van de rotonde Brugweg borden plaatsen met de tekst ‘Schoolroute gas terug’.  Tevens wordt dit bord ook geplaatst nabij de Michaelstraat op de Aerdtsedijk richting de rotonde.

Snelheidsmetingen
Intussen zijn al enkele weken snelheidsmeters te zien op de Aerdtsedijk, op twee plekken. Zij meten het aantal voertuigen (verkeersintensiteit) en de gereden snelheden. In augustus verwachten we hiervan de uitkomsten en pakken we met deze resultaten de gesprekken met de betrokken partijen verder op.

 

Eerdere berichten:

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven