AED en CPR cursus

Op dit moment zijn er 3 aanmelding(en) voor de cursus van 2018.
Vanaf 12 aanmeldingen kunnen we een (vervolg)cursus organiseren.

Een cursus voor beginners én gevorderden.aed

Het is belangrijk regelmatig een opfriscursus reanimatie te volgen, om alle vaardigheden weer eens goed te oefenen. Door herhalingslessen te volgen blijft je kennis op peil en gaan de handelingen in een noodsituatie als vanzelf. Na een AED en reanimatiecursus ben je in staat een slachtoffer in veiligheid te brengen.

In deze basiscursus van ongeveer 2 uur komt aan bod:

• hoe u hartstilstand herkent en wat u dan als eerste doet
  • hoe u moet reanimeren en in welk tempo
  • hoe u een AED aansluit en bedient

Wie mag een reanimatiecursus volgen?
Er zijn geen toelatingseisen voor het volgen van de cursus. Het is wel belangrijk dat u voldoende uithoudingsvermogen hebt, omdat reanimeren inspannend is. Reanimeren is niet moeilijk. Iedereen vanaf 14 jaar kan het leren en is hier lichamelijk en mentaal toe in staat.

Vanzelfsprekend is de cursus alleen bedoeld voor inwoners van Aerdt.
De cursus is kosteloos voor contributie betalende leden van de dorpsraad. De vereniging reserveert in de jaarlijkse contributie van 4 euro namelijk 1 euro voor de onderhoudskosten van de twee AED’s die zij in beheer hebben en organiseren daarnaast jaarlijks deze basiscursus.

Geen lid? Dan vragen we dus een eigen bijdrage van 8 euro.

Kunt u al reanimeren? Meld u dan aan als burgerhulpverlener.
Via een berichtje op uw mobiel kunt u een leven redden in uw buurt. Mooi en waardevol werk.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail adres

Indien u een inwoner bent van Aerdt, graag uw adres

Te bereiken op (telefoonnummer)

Zodra we de minimale hoeveelheid aanmeldingen bereiken, zullen we contact met je zoeken om een avond in te plannen.

AED’s In Aerdt

Er zijn totaal 4 AED’s aanwezig in Aerdt – te weten bij Omni Sport Vereniging Aerdt, kleine camping De Rijnstrangen, bij het Dorpshuis en Camping de Aerdtse Wacht. Gemeente Rijnwaarden heeft een AED in alle dorpshuizen, sporthallen, het zwembad en gemeentehuis. In de omliggende gemeentes en regio’s, Liemers bijvoorbeeld, zijn er ruim 206 vrijwilligers bekend waarvan 80 een basiscursus reanimatie en AED hebben gevolgd waarvan 30 ook de herhaalcursus.

U begrijpt het al, om gemeente-dekkend te blijven zal nieuwe aanwas van vrijwilligers noodzaak blijven. Voor jong volwassenen is een vaardigheid als deze levenslang, dus zeker de moeite waard.