Activiteiten van Zorg voor elkaar in 2017

Wat deed ‘Zorg voor elkaar’ in 2017?

– Op donderdagen kwamen structureel ruim 20 inwoners tussen 10:30 uur en 15:00 uur binnen voor een praatje, breiwerkje, spelletje of drankje. Ook passerende toeristen bezochten ons.

– Elke eerste donderdag van de maand serveerden we weer een lunch van 12:00 uur tot 13:15 uur. De groep doe komt lunchen wordt steeds groter, en elke maand kookt er één iemand van de groep een lekker (streek)gerecht of typische Aerdts gerecht.

– Opnieuw werd er door 6 deelnemers deelgenomen aan 2 sessies van 10 schilderlessen op donderdagmiddag van 13:30 uur tot 15:30 uur.

– Bij goed weer werd op maandagmiddag om 14:30 uur Jeu de Boules gespeeld, o.a. met de schoolgaande kinderen van Herwen en Aerdt. Op de Jeu de Boules baan is inmiddels tevens de ‘Aerdtse Vlag’ gehesen.

– Hebben we verschillende uitjes georganiseerd voor de vaste groep en iedereen anders die interesse had om mee te gaan.

– Op zondagochtend 2 juli kwamen ruim 100 inwoners aan tafel voor het jaarlijkse dorpsontbijt. Dit werd bekostigd mede door de NL Doet actie van het Oranjefonds.

– In de zomer is op woensdagochtend vervolg gegeven aan de succesvolle Engelse les (14 pers.), gegeven door een Schotse inwoonster en haar dochter. De groep is dit jaar in tweeën opgedeeld naar niveau.

– In juni en september weer de actie “Rijnjutten”, het schoonmaken van de uiterwaarden. Hiervoor is een beloning gegeven van € 350,-.

– Een nieuwe gymclub voor senioren is ontstaan uit de wens vervolg te geven op voorgaande traject ‘Rijnwaarden Vitaal’ inzake valpreventie. Deze club senioren gymt elke donderdagochtend tot 11:00 uur een sluit daarna aan voor een hapje en een drankje.

– Van de kerstboomplaatsing is voor het 3e jaar een gezellige kerstontmoeting gemaakt. Kinderen hingen zelfgemaakte kerstwensen in de boom en konden snoepspekjes en brooddeeg in het vuur roosteren. Het dorpshuis verzorgde de bardienst, ‘Zorg voor elkaar’ de poffertjes.

– Op woensdagavond werden regelmatig films vertoond in kleine setting van 6 tot 10 personen.

– Met een nieuw ontworpen Welkomstboekje zijn we langs de deur geweest bij nieuwe inwoners, om hen te verwelkomen in ons dorp.

– Bij verjaardagen, jubilea en ziekte stuurden we onze mede dorpelingen een kaartje.

– Twee stagairs van het Liemers College hebben tijdens diverse activiteiten meegeholpen in de vorm van een maatschappelijke stage.

– Planten in en om het dorpshuis en de Jeu de Boules-baan werden onderhouden. Tevens is er geïnvesteerd in nieuwe beplanting voor de weersbestendige plantenbakken rondom het dorpshuis.