De activiteiten van Zorg voor elkaar in 2016

Wat deed ‘Zorg voor elkaar’ in 2016?

– Op donderdagen kwamen 10 tot 15 inwoners tussen 10:30 uur en 15:00 uur binnen voor een praatje, breiwerkje, spelletje of drankje. Ook passerende toeristen bezochten ons.

– Elke eerste donderdag van de maand serveerden we een lunch van 12:00 uur tot 13:15 uur voor gemiddeld 15 inwoners.

– Door 6 deelnemers werd deelgenomen aan 2 sessies van 10 schilderlessen op donderdagmiddag van 13:30 uur tot 15:30 uur.

– Bij goed weer werd op maandagmiddag om 14:30 uur Jeu de Boules gespeeld. Schoolgaande kinderen konden direct na schooltijd meespelen.

– Tuin ‘t Hof en privémuseum in Pannerden werden bezocht.

– Op 10 juli kwamen 90 inwoners, buiten, ontbijten. Dit werd bekostigd mede door de NL Doet actie van het Oranjefonds. De Jeu de Boules-baan werd geopend en er was een expositie van de schilderclub.

– In de zomer is op woensdagochtend gestart met Engelse les (10 pers.), gegeven door een Schotse inwoonster.

– In juni en september actie “Rijnjutten”, het schoonmaken van de uiterwaarden. Hiervoor is een beloning gegeven van € 350,-.

– Sinds september verzorgt een inwoonster 1 x per maand een 3-gangenmenu voor 8 personen. Dit is bedoeld voor mensen die thuis, alleen aan tafel, hun warme maaltijd eten en graag anderen willen ontmoeten.

– De gymclub in het teken van valpreventie van Rijnwaarden Vitaal komt op donderdag na afloop voor een praatje en drankje.

– Van de kerstboomplaatsing is voor het 2e jaar een gezellige kerstontmoeting gemaakt. Kinderen hingen zelfgemaakte kerstwensen in de boom en konden snoepspekjes en brooddeeg in het vuur roosteren. Het dorpshuis verzorgde de bardienst, ‘Zorg voor elkaar’ de poffertjes.

– Op woensdagavond 21 december is de film David Copperfield van Dickens vertoond.

– Dit jaar verwelkomden we nieuwe inwoners door hen persoonlijk informatie met een welkomstboekje te overhandigen over verenigingen en activiteiten in het dorp.

– Bij verjaardagen, jubilea en ziekte stuurden we onze deelnemers een kaartje.

– Desgewenst werden mensen opgehaald en thuisgebracht.

– Sinds kort maken we gebruik van een rolstoel en rollator, beide gratis ter beschikking gesteld.

– Twee stagairs van het Liemers College lopen een maatschappelijke stage.

– Planten in en om het dorpshuis en de Jeu de Boules-baan werden onderhouden.